Saturday, 10 September 2011

KESIBUKAN MELAMPAU...

Alhamdulillah...diberi kesempatan untuk menulis lagi hari ni. Selamat Pagi Malaysia. Selama ni mmg takde ruang dan peluang sangat nak update blog.nak pergi singgah blog kawan2 pun tak sempat. Minta ampun yer. Aku try catch up balik entry korang nanti.

Pagi ni bangun subuh bidis2 je nak terlajak. Dek kerana tido lambat sgt malam td. Leka dok bersembang dengan jiran sebelah rumah. Che Wan nama dia. Aku dah dok kat Klang ni dekat setengah tahun dah rasanya. Ni lah pertama kali baru ada peluang nak berborak dengan jiran. Pikir balik dah ngalahkan PM pulak aku ni sibuknya. Che Wan cakap selalu nampak bayang2 aku je. Pagi keluar, malam baru balik. Malam td je kebetulan aku tak pergi mana. Cuti sementara. Tu yang ambik kesempatan berborak dengan Che Wan. Macam-macam diborakkan dari part jodoh sampai la ke part sukan semasa. Byk pengalaman Che Wan ni. Org besar kat MPK sape nak masuk tender boleh la lobi beliau. Malam td juga la Che Wan baru tau nama aku. Selalu dengar Pak Tam je anak buah panggil.hehehe

Dek kerana kesibukan yang melampau juga aku pernah tak jumpa anak buah and akak aku dekat seminggu tau. Padahal dok 1rumah. Last2 jumpa kat kampung je. Sebab kebetulan balik kampung. Tu pun akak sampai ptg, aku sampai malam. Tu jam baru terfikir Ya Allah baru sekarang dpt dukung Aiman. Lama dah tak jumpa rupanya. Macam mane nak jumpa akak n anak2 buah ku sebab pagi2 lagi akak n anak buah dah pergi sekolah. Aku lak dok terkial-kial dalam bilik baru nak seterika baju. Nak kemas-kemas. Keluar bilik je dah sunyi je. Semua dah takde. Peh tu malam lak pukul11 baru sampai rumah. Semua sudah tido. Kadang rasa macam dok umah ni sorang2. Padahal ada ramai je isi rumah.hahahaha

Pikir-pikir balik sampai bila aku nak sibuk mcm ni. Buatnya aku dah beranak pinak nnt kesian la kat bini n anak-anak. Mesti kurang kasih sayang. Harap kehidupan aku bertemu dengan titik imbang yang menstabilkan kehidupan duniawi dan akhirat. Waktu bujang ni la nak pulun kerja pun. Sebab pada aku kerja itu pun satu ibadah. Jika niatnya kerana Allah tanpa ada mengabaikan yang wajib dapat pahala kita beb...Kan senang je nak dapat pahala. ISLAM itu memang sesuatu yang sangat INDAH...Wallahualam

11 comments:

Elyana Ahmad ツ said...

masa bujang lah nak sibuk sibuk cik tam.bila dah kahwin insyaAllah semua dah ready.Hehehe.


p/s : panggil je sy nin.hehehe.mcm pelik je panggil yana.

Sunah Sakura said...

suka entri ni...tak dapat nak komen apa dah...memang sangat setuju..

Niena Pengembara Ilahi said...

ye.. Islam itu sgt2 indah..

anismelon said...

bertambah sibuk lah kan lepas nie..weeee

anismelon said...

owh tidak..wa tak couple same dye lorh..wa single lorh..wa kawn je ngn dye..hahaha..

xde lah ans xcoup pon..tapi we all still contact..and anis still ckp benda yg same..toh je..weee..

indonesiatooverseas said...

sangat sibuk rupanya Bro satu ni, jaga kesehatan jangan lupa yah

Zulfikar Hazri said...

perghhh, bukan main BZ lagi hidup ko ye tam?


p/s yang salam duduk sebelah aku tadi tu ko ke tam?

afifahpah said...

bidis2 tu apa ye?hampir2 eh?bahasa mana? 1st time dengar.

ingat duk area pusat komersil...haha..bz sungguh kalo mcm tu kisah nya..

Niena Pengembara Ilahi said...

pasukan anti couple..bla nk hapdate entri :)

zati embong said...

mpk?majlis yg mana 1?

jat pn x bual mana dgn jiran.terserempak,pandang2 snyum2 je.

Niena Pengembara Ilahi said...

selamat pagi :D