Monday, 18 July 2011

PESAN AKHIR...

Pergilah kamu jauh dari hidup ini.
Sudah tiada apa yang tinggal pada diri ku ini.
Sudah tiada apa yang inginku berikan.
Sudah tiada apa yang ingin aku taburkan.
Tinggal hanya keagungan pada kebesaran Allah
Dalam membuka hikmah-hikmah kejadian.
Pada setiap perenggan gerbang perpisahan.
Telah ku maafkan setiap salah dan silap mu.
Kerna tak mahu menanam seribu kekesalan di benak mu.
Jangan kau ramas sekeping hati yang tulus.
Jangan kau sakiti hati-hati mereka yang ku sayangi.
Ku akui khilaf diri membenarkan kamu terus khianat.
Membayangkan dirimu terlalu suci untuk berdusta.
Cinta kamu terlalu murah untuk dibandingkan.
Mereka kegembiraan kebahagiaan ku.
Mereka ibarat tiang yang selalu menyokong ku.
Kamu terlalu sombong untuk mengerti apa itu cinta.
Kamu terlalu jahil untuk mengerti apa itu munakahat.
Tunduklah pada keagungan dan kebesaran Ilahi.
Ibarat takungan yang sentiasa menadah rahmat Tuhan.
Ingat pesan akhir dari ku…
Jadikanlah dirimu perhiasan dunia yang agung.
  

15 comments:

Niena Pengembara Ilahi said...

hahahaha ingat2...! msa tu follow pastu terus unfollow hahaha.. xde dah..

wanita itu hiasan dunia, seindah hiasan wanita yg solehah :)

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe biasa la tu.. sy pn bnyak kelemahan dlm diri ni :)

Sunah Sakura said...

hurmmm.... dia dan mereka pastinya orang yang berbeza, dan letaknya dalam hati di posisi berbeza..

abg tam, leh tak wat popup window untuk ruangan comments ni? :D

Sunah Sakura said...

abg tam leh baca entri ni... BENG BENG!!! Blog Mereka Ditembak! | Sunah Suka Sakura dot com ade tips dan cara2 dalam tu... :)

Sunah Sakura said...

macam yang saya tulis dalam entri tu..."tang nak komen tu. Kalo boleh, buatlah popup window ye. Sebab itu lebih memudahkan readers yang datang kat blog tu nak komen."

macam ni lebih mudah dan lebih mesra pembaca sebab tak perlu loading page banyak kali... :)

cik aisha said...

mendalam mksud..:)

Niena Pengembara Ilahi said...

a haaa.. baru best komen! wt popup window... baik adik sunah ni hehe

cik aisha said...

puisi khas tu...hoho siapakah sseorg itu sila mengaku...:)

erm...kena tarik balik ke tips tu...

Niena Pengembara Ilahi said...

takpe la.. leh belajar, jgn malu bertanya :) blog ni pn dh ok...header pn ok... ada masa lagi utk ubah semua tu.. sy dlu pn tah pape je :)

zati embong said...

moga dapat jd seperti itu..

O.o

anismelon said...

anis dok tulis sal laki..kat sini dok tulis sal pompan lak..heeee...hakikat sebuah kehidupan..ape yg kite lalui tak same..

tp percayala..akan ade yg terbaik tok anda dan anis nanti..amin..

Niena Pengembara Ilahi said...

:D takde motif pun hehe

cik pulau said...

wahh..
wanita hiasan dunia..
tapi bukannya hiasan pameran yang boleh ditayang di merata-rata tempat..


nak like komen kak sunah..^^,

anismelon said...

hahaha..anis ade jumpe ushawan cendawan dulu..dye cite itu ini..kt cameron..pg lah..weee

nak kim salam kat adik??name..umo..alamat..weee..:p

LuLa-NaDirAh said...

Terbaik....
Setuju dengan cik pulau, cik anis..

What ever it is every people have their own comment...