Monday, 20 June 2011

KONFRONTASI NIAT...

Dia Adalah Penulis Berbahasa Indah.... Aku Peminat Tulisannya Sejak Dulu... Dialah.....

Bersepah-sepah lak bilik aku... Dah la aku tak suka sepah... Ahhh... Sebelum aku balik kampung nak la kemas sikit meja aku yang bersepah ini... Jeling meja roomate aku... Lagi la bersepah... Dia lak masih terbongkang atas katil tu... Hujung minggu la katakan... Ape la yang bersepah sangat meje die tu... 

Ambik peluang untuk belek apa yang bersepah kat meja roomate... "Fitrah???" Aku takkan lupakan puisi penuh indah itu... Puisi yang dia tulis diatas sehelai kertas dan kemudian dia renyukkan... Hati makin meronta untuk belek-belek kertas yang direnyukkan diatas meja milik roomate.. Semuanya karya indah yang mungkin buat aku tak percaya itu adalah hasil karya roomate aku yang... yang... yang....terkenal dengan sikap mat rempit...mat jiwa kacau...mat hati kering... tersenyum aku didalam hati membaca segala karya yang bersepah itu.. Aku kumpul dan aku simpan... 

Final break... Roomate aku nak balik Perak, die rempit jer balik Perak.. Aku dapat sms dari die cakap die nak balik dulu dan mintak maaf kalau ada salah silap... Sampai sekarang aku takkan lupakan sms itu.. Sepanjang jadi roomate, inilah sms yang paling aku rasa tersentuh... Lagipun masa tu aku dah tau, sem depan aku bukan lagi menjadi roomate die... Sayu gak rasa pagi tu.. Bertambah sayu bila ada satu puisi lagi tertinggal kat atas meja die.. Mungkin sempat die karang sebelum die bertolak balik ... Dan inilah karya tersebut :

Puisi yang banyak terkesan kat dalam diri aku.

Dan kenangan puisi-puisi itu kembali bila aku dapat satu komen cari gaduh..  Kat entri ini ---> TAJUK PANAS. Mintak pulangkan kembali hasil karya die... Masih dengan mamat ganas rupanya roomate aku neh.. BRUTAL... Ahahahahahah... Mungkin kalau ada kawan-kawan sekolejku kat UUM yang baca entri ni pasti akan tersenyum sebab mereka akan lebih mengerti .. Aku dan Tam dua insan yang amat berbeza... Namun boleh bertahan jadi roomate selama satu sem :)

Tam... Mybe manusia berubah... Dan aku pun aku rasa dah berubah... Cuma satu yang aku tak pernah berubah.... Iaitu .....
Aku Sentiasa Sukakah Karya Sentuhan Ko


Siapakah Roomate aku?? dialah ---> TAM  
Dan aku yakin korang pun akan turut meminati hasil penulisannya!!!!

* Tam... aku cuma dapat selamatkan puisi "Fitrah" dan "Dingin Pagi Ini" ciptaan ko..... Yang lain lesap bila PC aku rosak...






APA KO MEREPEK NI ADY? AKU TAKDE NAK CARI GADO LA...TULISAN KADANG SUKAR DITERJEMAH EMOSINYA. ANYWAY THANKS SEBAB SIMPAN AND MENGHARGAI KARYA-KARYA AKU. KARYA "FITRAH" NYA MANA???KALAU AKU TARUK HEHEHEHE...KAT UJUNGNYA MESTI JD MCM TAK CARI GADO JE KAN???AKU LUPA NAK TARUK HEHEHEHE TU...SORY LE...




ADY ROOMATE AKU. SUMBER TULISAN NI AKU CEDOK DARI BLOG DIA...KECUALI PUISI TU. TU ADY Y CEDOK DARI AKU...HEHEHE...IT IS OK WITH THIS HEHEHE

4 comments:

AdyBudika said...

kan puisi fitrah ada kat word fitrah tu...hehehe..word fitrah tu ada link ke puisi fitrah ko :)

tamlegend said...

owh...sory.aku buta IT

niena shopping2u said...

"pengomen???ape tu???posmen???foremen???hehehe...komentator bahasa kamusnya...bukan nak ttunjuk pandai...tp buruk beno bnyinya pengomen...huhu"

thanks sbb tegur sy ye, tpi blog tu cuma blog biasa je, bukan tmpat sastera, sy cuma gunakan bahasa yg mudah sy fhm,bahasa santai je,lgipun blogger lain bnyak je yg tulis mcm tu. sy ni msih baru sesgt.erm.. pd sy mgkin xmengapa org tegur mcm ni, sbb sy dh biasa .tpi pda org lain,cra awk menegur tu berbaur ejekan. erm.. kalau mcm tu lpas ni sy nk belajar dgn awk boleh? :)

tamlegend said...

sori la awk...aku bukan ada niat nak ejek pun alamak...just want to make friend je...no hurt feeling...